Jan -Feb -Mrt
Apr-Mei-Jun
Jul-Aug-Sep
Okt-Nov-Dec
 
ASE Banger nieuws
10-02-2024
2024 Reglementen Banger klassen Speedway Emmen
Het heeft weer even geduurd maar de reglementen voor 2024 zijn eindelijk allemaal bijgewerkt en gepubliceerd! Er zijn niet veel grote veranderingen aan het reglementen voor 2024. 
De belangrijkste verandering is de verplichting tot het gebruiken van een dakplaat. Deze regel zal echter pas vanaf de teamrace (juli) intreden. Dit geldt voor alle klassen. Houdt hier dus rekening mee. 
Daarnaast moeten alle brandstofleidingen zich in de auto bevinden. Dit geldt dus ook voor de voorwielaangedreven klassen. In de praktijk bleek dat onder de auto niet ideaal is ivm afslepen en werkzaamheden in de pits. 
Het regelement is nu ook het engels online gezet en verder verduidelijkt om zoveel mogelijk onduidelijkheden te voorkomen!
Voor het overige zijn er vooral een paar algemene aandachtpunten die onze keurmeesters opgevallen zijn, waar extra op gelet zal worden de komende tijd..
- Cradles/ motorsteunen die tegen of zelfs aan de chassisbalken bevestigd zijn, zijn echt niet toegestaan. Er moet ca 5cm ruimte tussen de motorsteun en chassisbalk zijn bij de rwd klassen. De motor zelf mag wel goed beschermd worden d.m.v. een motorplaat, carterbescherming etc, deze mogen ook aan de motorsteun gebout worden, zolang alles maar op de vooras bevindt en niet aan de chassisbalken. In andere woorden, de kas moet kunnen plooien maar motor moet heel blijven.  
- Er zijn nog veel rijders die de A stijlen lassen (waar hoekflap, deur, spatbord en raamstijl samenkomen) Aan bestuurderskant geen probleem aan bijrijderskant mag dit altijd nog niet, dit gaat strenger bestraft worden. 
bij onreglementair laswerk moet er vanaf 2024 dusdanig veel weggeslepen worden zodat de auto er 100% niet sterker op wordt. Dus inslijpen zal niet voldoende zijn!
- De kijkgaten in de staanders van de kooien zijn verplicht bij uitschuifkooien. In de praktijk blijkt dat niet iedereen deze heeft. Schenk daar aub wat aandacht aan. 
-  De harpsluitingen die vaak gebruikt worden om de gordels te bevestigen zijn in veel gevallen niet fatsoenlijk dichtgedraaid. 
Saloonstox
Voor de saloonstox moest er nog een bandenregel bedacht worden omdat er vanaf 2024 ook op ter apel gereden zal gaan worden! Op asfalt zijn voorlopig alle wegbanden toegestaan met uitzondering de (semi)slickbanden. Bij groot verschil gaan we lijst met verboden banden van spedeworth national bangers overnemen). 
Daarnaast zijn er een aantal motorwijzigingen verduidelijkt. De saloonstox reglementen kun je ook vinden op onze website.

ASE Bangers

Terug naar Feb (2024)