ASE Banger nieuws
01-12-2023
De Saloonstox klasse wordt steeds populairder. De klasse is jaren geleden begonnen als opvolger van de bangerstox op Emmen. Tot op heden werd deze low budget RWD klasse alleen verreden op Emmen, maar vanaf 2024 komt daar verandering in. In 2024 zullen de Saloonstox ook 3 keer op het programma staan op het asfalt bij onze buren van NNO Ter Apel. 

In eerste instantie zal deze klasse nog onder supervisie rijden van de klassevertegenwoordigers vanuit ASE, d.w.z. hetzelfde reglement, keurmeesters etc, etc. Ter Apel is net als Emmen een bij de NAB aangesloten baan dus er kan met dezelfde licentie en ook dezelfde transponders gereden worden. Daarnaast betekent het ook dat de Saloonstox aan kunnen sluiten op de trainingsdagen van de NNO.  

Uiteraard blijven de Saloonstox in 2024 en de toekomst ook gewoon rijden op Emmen. In 2024 staan ze zoals normaal 5x op de startlijst, waarvan 1x onder voorbehoud (21 september). De rijders kunnen dus ten minste 7x rijden komend jaar. Het kampioenschap zal gaan om de beste 5 resultaten van elke rijder.  Als het van alle kanten goed bevalt zullen we kijken of we het kampioenschap in de toekomst nog verder kunnen laten groeien. Zowel ASE Emmen en NNO Ter Apel zijn zeer nieuwsgierig naar deze samenwerking en hopen op een mooi kampioenschap!

De 2024 Saloonstox data zullen als volgt zijn:
Donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) Ter Apel
Zaterdag 18 mei Lenteknaller Emmen
Zaterdag 8 juni Metal Bender/ World Cup Emmen
Zondag 14 Juli teamrace Zondag Emmen
Zaterdag 31 Augustus dag 1 Speedweekend Ter Apel
Zaterdag 21 September o.v.b Credits to the legends Emmen
Zondag 22 september Ter Apel
Zaterdag 21 december Oliebollenrace Emmen

ASE Bangers

Terug naar Dec (2023)