USA: Updates Speedway Amerika
03-11-2023
Afgelopen dinsdag was het Halloween, ook had de Cherokee Speedway in Gaffney, South Carolina besloten een warm up wedstrijd voor de World Finals in Charlotte te organiseren. De Prelude to the World Finals bleek niet een echt opwarmertje te zijn. De temperaturen waren dinsdag opeens ruim 10 graden gezakt. Was het maandag in Millbridge nog ruim 25 graden, op dinsdagavond daalde het kwik onder de 10 graden celsius.

Bij binnenkomst vroeg de commentator of er nog mensen From Outer Space or Further aanwezig waren. Nadat ik mijn hand op stak en vertelde dat wij uit Nederland kwamen moest dit natuurlijk een aantal keren omgeroepen worden.

De zeventien Sprint Cars die aanwezig waren was nog een redelijke opkomst, echter het dozijn Late Models was toch iets minder als van te voren verwacht. Beide klassen zouden om 7500$ strijden.

Kwaliteit was er echter wel genoeg zo ging de winst in de finale van de Sprint Cars naar #7BC Tyler Courtney. Sunshine kreeg de overwinning in de schoot gegooid nadat de leider #39M Anthony Macri zijn motor opblies. Het letterlijke hoogtepunt was toen Cap Henry een tikje in het zijrek van Tim Estenson gaf, waardoor Estenson rechtsaf richting de muur ging en enkele banden van een bandenstapel raakte. Resultaat was een lancering over het hekwerk de pits in. Gelukkig bleef iedereen ongedeerd.

De finale om de Late Models ging naar Dautlon Wilson. Jonathan Davenport was ook aanwezig, maar besloot niet in de finale aan de start te verschijnen.
Een koude en gezellige avond werd rond 23uur afgesloten en zo konden wij ons op gaan maken voor de World FInals in Concord het komende weekend.

Marcel Breg

Terug naar Nov (2023)