USA: Updates Speedway Amerika
01-11-2023
Omdat er dinsdag slecht weer voorspeld was, werd besloten om de grote Micro 600 Top Gun Invitational finale naar de maandag te verschuiven. De beste 35 Micro 600 coureurs die afgelopen jaar in Millbridge gereden hebben, werden hiervoor uitgenodigd. Een supersterk deelnemersveld stond dus opgesteld in de pits.

Vanaf de eerste heat was te zien dat het niveau enorm groot was. Een mega crash voor Steven Snyder Junior uit Maryland in de eerste heat liet meteen zien dat alle coureurs gebrand waren op een goed resultaat.

Al voor 21uur rolden de 24 gekwalificeerden de baan op voor de laatste race van de avond. De winnaar zou met 3000$ naar huis gaan en de race werd een waar spektakel. Enkele heftige crashes waarbij Biscuit Williams uit Mooresville, North Carolina  zo hard over de kop ging dat zijn autootje boven de hekken uit stuiterde. De hele race over 30 ronden was het NASCAR Xfinity coureur Sheldon Creed die de leiding had. Echter was het Trevor Cline die zijn kans afwachtte. In de laatste ronde ging Cline voor de alles of niets actie en zette zijn Micro aan de binnenkant van Creed. Creed gooide het gat dicht en zo kwamen ze zij aan zij de laatste bocht uit. Een fotofinish in het voordeel van Cline werd beslist met een verschil van 0,018 seconde.

Opnieuw een fantastische avond in Millbridge waar dit 230 meter korte baantje zijn naam en faam weer waar maakte.

Marcel Breg

Terug naar Nov (2023)