USA: Updates Speedway Amerika
30-10-2023
Zaterdag 28 oktober werd de laatste ronde om het baankampioenschap van de Tri County Motor Speedway in Granite Falls, North Carolina verreden. Er stonden acht klassen met in totaal iets meer als 100 autos aan de start die allen 1 race kregen. De Tri County Motor Speedway is een 600m asfalt ovaal met medium banking, waarbij meerdere lijnen in de bochten genomen konden worden.

De eerste klasse die de baan op kwam was met zes deelnemers de kleinste van de avond en het was een heel apart gezicht om Late Models met een 4 cilinder motor de baan op te zien rijden. Toch was het een betere race als de drie volgende races die niet veel spanning hadden. Na de Vintage Stockcars, Renegades en Outlaws waren het de Front Wheel Drives die aan de beurt waren. Dit was een hele mooie race om te zien en de twee koplopers hadden een hele mooie race waarbij de leider zich in de laatste ronde klem reed op een achterblijver en de overwinning verloor aan de auto die de hele race tweede reed.

Het klapstuk van de avond was de Late Model race over 75 ronden, hier stonden 16 deelnemers aan de start uit vijf verschillende Staten. Het mooiste was dat het hele deelnemersveld aan elkaar gewaagd was en zelfs na de eerste gele vlag na ongeveer 25 ronden er nog niemand op een ronde gezet was. De finish was onvergetelijk, de top drie die al de hele race met elkaar in gevecht was, crashte op de backstraight van de laatste ronde. Hierdoor was het Jaden Cretacci uit Indiana die de lachende vierde werd en de race op zijn naam zette.

Na deze fantastische race waren het de Limited Late Models met 24 autos die vooral veel gele vlaggen veroorzaakte en de bij het publiek erg populaire Street Stocks die de avond af sloten.

Zo zagen we onverwachts met de Late Models de mooiste race tot dusver.

Marcel Breg

Terug naar Okt (2023)