USA: Updates Speedway Amerika
27-10-2023
Gisteren was op Martinsville Speedway de laatste wedstrijd om het NASCAR Whelen Modified kampioenschap. Voorafgaand aan de race konden nog twee coureurs kampioen worden. De huidige kampioen Justin Bonsignore stond dertien punten achter de leider Ron Silk.

Voorafgaand aan de race over 200 ronden mocht het publiek de baan op om handtekeningen en fotos te scoren. Een praatje met de man op pole position, Tyler Rypkema uit New York, leerde ons dat zijn opa uit Nederland geemigreerd was. Naast hem stond NASCAR Cup coureur Ryan Preece. Zijn Stewart Haas Racing team had een zeer snelle Modified geprepareerd. Verder stonden nog oud NASCAR rijders Bobby Labonte en Ryan Newman aan de start.

De halve mijl paperclip leende zich perfect voor actie. Meerdere keren moest de safety car de baan in komen en zelfs 4x werd de rode vlag gezwaaid omdat er een en ander opgeruimd moest worden. Slik en Bonsignore waren beiden bij enkele incidenten betrokken, maar ze eindigden beide in de top 10, waardoor Silk zijn tweede kampioenschap kon pakken. De race werd gewonnen door Preece, die na een uitstekende start de leiding pakte. Na enkele cautions en pitstops viel Preece terug naar ongeveer de 10e plaats. Het was mooi om hen langzaam weer naar voren te zien werken. Uiteindelijk was hij duidelijk de sterkste en won zijn 26e Modified race, voor Bonsignore die met zijn tweede plaats niet genoeg had om Silk van het kampioenschap af te houden. Rypkema finisthe uiteindelijk op de vijfde plaats, vlak voor Silk.

Zo werd alweer een mooie avond autosport afgesloten.

Marcel Breg

Terug naar Okt (2023)