Verslag Volusia 15 februari
16-02-2023
Feb 15 Volusia Late Models en Big Block Modified

Onderweg in de ochtend langs de beach was er een bijeenkomst van oude Nascar en Dirtcar wagens .Heel mooie wagens mooi gepresenteerd voor het publiek.
Daarna richting alweer Volusia Speedway voor Big Block Mods en Late Models.
Bij de Big Blocks waren de gebruikelijke namen vooraan terug te vinden met Nascar Truck Series ster Steward Friessen in de 44 en Matt Superman Sheppard de veelvoudig kampioen.Er was redelijk wat contact tijdens hun heats en finales met tal van crashes waaronder ook een rollover en een par harde head on klappen.Het was uiteindelijk Mc Dougall in de 8 die de wedstrijd wist te winnen voor Matt Sheppard en Friessen.

Bij de Late Models nog steeds geen Davenport gezien en vandaag ook geen Kyle Larson die op Daytona de Pole day had en waar hij uiteindelijk ook op de eerste startrij voor zondag tercht zal komen samen met teammaat Alex Bowman die we eerder ook al aan het werk zagen inn de sprint cars .

Vandaag waren er 3 features dus eigenlijk finales.
De eerste werd gewonnen door Brandon sexy  Overton met het nummer 76 , de 2de finale werd gewonnen door de winnaar van gisteren T Mac Mc Creadie met nummer 39 en de 3de finale was een super wedstrijd met een supersterke Hudson O’Neal die naar voor stormde en de kop pakte na een aantal super inhaal acties maar kreeg toen af te rekenen met een lekke achterband net zoals nog een 3 tal rijders .Het was bij de volgende restart dat de 44 van Chris Madden de kop nam en die niet meer zou afstaan.
Hudson O Neal kwam nog terug tot op de 3de plaats van helemaal achteraan.
Bij de laatste finale was ik op de tribune gaan zitten en daar  zat ook  de superster van de Late Models de Legend Scott Bloomquist in de ZERO.
Er was heel veel volk aanwezig en dit zal enkel maar meer en meer zijn omdat de volgende 3 dagen in Volusia de Late Models het gaan opnemen voor de eerste 3 races van de World Of Outlaws .
Maar zien of we dan ook Davenport an de start zullen zien en misshien ook Kyle Larson terug.

Wij gaan de volgende 2 avonden naar Bubba raceway waar Tom Harris aan de start zal staan terug.Ik sprak vandaag nog met Tom en hij wist te vertellen dat hij problemen kende met de ophanging van zijn wagen.
Hij zei dat hij een goede start had genomen en de eerste 10 ronden goed meeging en daarna veranderde de baan en moest hij soms aan de binnenkant van de baan gaan rijden en terug naar de buitenbaan en moest in de wagen steeds de vering aanpassen tijdens het rijden om zoveel mogelijk tractie te krijgen wat niet makkelijk is omdat je constant de wagen moet aanpassen.
In het begin van de avond is er altijd veel grip op de baan omdat ze pakt maar later komt ze heel hard .De Usac wagen is ook zijn eigen Spint Car terwijl zijn winged Sprint car eigendom is van Davidson.
Zijn transporter en racewagens staan bij de Madman Robert Ballou in de werkplaats en die is in Indiana.Tom moet na afloop van de Speedweeks dus helemaal terug naar Indiana rijden om alles terug in de werkplaats van Ballou af te zetten.

Klik hier voor de fotos

Met dank aan Christof Vandekerckhove


Terug naar Feb (2023)