Vergeten gebieden in Amerika 

Anderson een stad in Indiana  met ruim 55 duizend inwoners een uur boven Indianapolis. Een stad waar de crisis hard is toegeslagen. Vroeger stond hier een fabriek van Gerneral motors waar 30 duizend mensen werkten, maar die is gesloten. In de top jaren woonden er ruim 70 duizend mensen nu dus nog maar 55 duizend. Het inkomend per huishouden ligt met 33574 dolllar ver onder het gemiddelde in Indiana van 48248 dollar. Het uitzicht voor de toekomst in Anderson is niet rooskleurig
Ondanks dat de werkeloosheid hoog is en er nog steeds werk verdwijnt is er nog een plaats in de stad waar mensen hun zorgen vergeten, Anderson speedway , het enige lichtpunt nog in Anderson tegenover de gesloten fabriek van Gerneral motors.

In dirty driven een documentaire uit 2008 races in de thundercars een klasse voor de normale man. Ze gaan een aantal mensen volgen in deze documentaire en wat het racen met hun doet. Ook gaan we in hun priveleven en zo kom je er achter dat er mensen bij zitten die het nodige hebben meegemaakt. Een documentaire die laat zien wat er mis is met sommige delen van Amerika maar ook zeker een mooie kijk in het raceleven van deze mensen.

We dont make cars anymore
But whe still race them and the cant take that away from us

Klik hier om de documentaire te zien.

Kleine informatie over Anderson speedway. Anderson speedway is een 400 meter baan waar 36 wedstrijden per jaar zijn. In 2008 reden de thundercars maar liefst 27 keer op Anderson. de grootse wedstrijd op Anderson  is de Little 500, een midget wedstrijd die al vanaf 1949 wordt verreden op de populaire baan in Anderson. Erg populair is ook de night of trills met aan o.a trailerrace en ramp rolover.

Terug naar boven
 

 De man achter Nitrocircus, 8 voudig goud medaile winnaar X games, de eerste die een double backflip maakte, rally kampioen van Amerika in 2006, motor cross nation champion, en ga zo maar door. De Evel Knievel van deze tijd die alles gebroken heeft in zijn lichaam.  Maar wie is Travis eigenlijk en hoe is het zover gekomen. Bekijk deze indrukwekkende documantaire van zijn leven met zijn ups en downs en dingen ide je niet wist van Travis.De titel zegt het al 199 lives want die heeft hij zeker met de gekke frasten die hij uithaalt, maar waarom...

 

Bekijk hier de indrukwekkende documantaire

 

 

.
 


Terug naar boven
 

Petty Blue "is een fantastische documentaire over de Petty familie een van de grootste race-families van alle tijden. Dit is een uitgebreide film geproduceerd door NASCAR Media Group en CMT Films en verteld door Academy Award -winnaar Kevin Costner dat geeft ons een persoonlijke kijk op de kleine familie, met originele race beelden die veel mensen en NASCAR fans vandaag de dag misschien nooit hebben gezien.

 

De documentaire richt zich op vier generatie van Petty's die geholpen NASCAR steeds een fenomeen, presentatie van de ups en downs van de familie, de aard van het bedrijf en hoe het is getroffen, maar ook de tragedies die de familie had geconfronteerd. Interviews met de Petty familie, oud-bemanningsleden en ook gearchiveerd race beelden van de afgelopen 50 jaar.

 

 

Bekijk hier de trailer

Klik hier om de documantaire te bestellen.


Terug naar boven
 

Mad House is een documantaire die uitgezonden is op History channel. De documantaire gaat over de modifieds die racen op de spectaculaire baan Bowman Gray stadium in  Winston- Salem in North Carolina USA. Op deze baan wordt al 60 jaren gereden en hij is eigenlijk net te smal en kort voor non contact racing wat natuurlijk voor sensatie zorgt, en zelfs soms uit de hand loopt.

 

Helaas is Mad house niet hier te zien en op het moment helemaal niet. 

Maar gelukkig is er wel op de site van history channel de nodige filmpjes te zien zijn.

 

De documantaire is in Amerika een hit geworden, misschien wel mede dat het soms over de grens gaat.

Dus kijk zeker even de filmpjes  op de site en hopen dat hij naar de Nederlandse history channel komt of Discovery.

 

Bekijk hier de site.

 

En als je de diverse filmpjes kijkt van Bowman Gray stadium ( zoeken op Bowman Gray ) op youtube is het wel duidelijke dat ze de documantaire Madhouse heet.

 

.

 

 

 

 


Terug naar boven
 

Dit keer geen documentaire maar een TV serie uit Nieuw Zeeland. Iedereen kent wel programma's als American Next top model en de Nederlandse versie, waar mooie vrouwen zich naar de top werken. Girl racers is net iets anders. Acht mooie pit girls gaan verschillende takken van autosport beoefenen. Uiteindelijk na 7 weken en elke week een schoonheid die afvalt gaat de winnaar naar huis met 20 duizend NZ dollars. De dames gaan rijden in een formule auto, V8 toerwagen, rally, dragracen maar ook in een Nieuw Zeelandse stockcar. Dus niet de vrouw die het mooist is wint de 20 duizend dollar maar de snelste. We hebben voor jullie de aflevering die over het stockcar racen gaat. En we kunnen jullie nu al vertellen dat het niet helemaal goed gaat.
 
Bekijk hier Girls racers NZ aflevering met stockcar racing.
Klik hier voor de site van Girls racers
 
Veel Kijk plezier!!!!!

 


Terug naar boven
 

Dat stockcar racen erg populair is in Nieuw Zeeland is bij veel Hollandse stockcar fans wel bekend. Een van de extreemste wedstrijden is de Superstock team champs en is tevens in Nieuw Zeeland een van de grootste stockcar wedstrijden die er is. Hij wordt elk jaar in Palmerston gereden. In de documentaire volgen ze de Palmerston Panthers die al jaren proberen de team races te winnen. Ze volgen ze vanuit hun garage tot en met de races.  De team races zijn eigenlijk een beetje een combinatie van stockcars en Bangers.

Bekijk hier de documentaire die je meeneemt naar Nieuw Zeelandse team racen.


Terug naar boven
 

Danica Patrick is op het moment de snelste vrouw ter wereld. Zo is zij de eerste vrouw die ooit een indy car wedstrijd heeft gewonnen, en afgelopen zondag is zij knap zesde geworden in de ARCA wedstrijd op Daytona. Nu zal ze het proberen bij de Nascar Daytona 500.

Maar wie is eigenlijk Danica Patrick en hoe is het begonnen.

Bekijk hier een korte documantaire over Danica Patrick en haar vader, die trouwens werd opgenomen voor de indy 500 waar ze ook mee reed.

 

Klik hier om naar haar hele gave site te gaan.

 

Foto met dank aan TWSP speedway


Terug naar boven
 

Hier de eerste documentaire. De documentaires die we op de site zetten komen vaak niet meer op TV en zijn niet te huren bij de DVD zaak. Pewi.nl heeft er een aantal bij elkaar gezocht zodat je deze op je gemak kunt kijken achter je pc en voor sommige al op tv.

 

Nascar, wat is daar zo bijzonder aan en waarom trekt het zoveel plubliek. Het Engelse autoprogramma Fift Gear ging naar Daytona 500 met o.a Tiff Needell en maakte de race mee. Maar ook voor de race, de sfeer en de show . NASCAR de grote broer van de autospeedway in Nederland.

De documentaire is in 2 delen.

Bekijk deel 1
Bekijk deel 2

 
Terug naar boven