Saloon stockcars groeien door
15-11-2018
Ook in 2019 gaat het succes van de saloon stockcar klasse die de Engelse richting rijden door. Nadat vorig jaar er Venray bij kwam zullen nu de saloons gaan rijden met het Kings Battle weekend 26-27 april in Blauwhuis en daar hun debuut gaan maken.  Een paar weken verder zullen ze op 12 mei voor het eerst gaan rijden op Sint Maarten. En dan ook nog 9 juni in Posterholt maar daar moet de promoter nog mee akkoord gaan. Het zou mooi zijn want dan een dag later is dan het Dutch Open in Venray een nieuwe titel voor de klasse. En de World of Shale is is op 28 september op Emmen. Tevens is er op Ter Apel nog een leuk weekend namelijk op 31 augustus en 1 september.

Er staat een druk jaar voor de boeg voor deze steeds populairdere klasse. We hebben al links en rechts gehoord dat er nieuwe rijders bij komen en dat is natuurlijk ook nodig met 17 wedstrijden op het programma.
Klik hier voor het jaar programma.

Het WK saloon stockcars is dit jaar 17 augustus op Cowdenbeath, een zeer moeilijke spectaculaire baan en het zou tuurlijk mooi zijn als er wat continentals aan de start zouden komen.

Een ding is zeker er staat een mooie toekomst voor de deur voor deze klasse en wij van Pewi.nl zijn altijd al liefhebber geweest van de saloon stockcar, en zullen deze dan ook zeker blijven volgen.

Peter van Oijen Pewi.nl 

Terug naar Nov (2018)