Britse invasie van jeugdige coureurs
09-11-2018
Zondag 11 november staan de Autospeedway wedstrijden op het Midland circuit in Lelystad in het teken van de finales. Wie mag zich de nieuwe kampioen gaan noemen ?

De Nederlandse deelnemers in de Micro F2 stockcars krijgen hun Britse vrienden op bezoek. Meer dan 20 kids van 7-11 jaar uit Engeland en Schotland komen naar Lelystad om samen met hun leeftijdgenoten te gaan racen op de snelle oval in de polder. Spannend wordt het tijdens de seizoensafsluiter in Lelystad, in diverse klassen zijn er nog meerdere kanshebbers op de titel. In de stockcar F2 zal de lijstaanvoerder Wim Peeters er alles aan gelegen zijn
om het kampioenschap naar zich toe te trekken. Lenssen (Baarlo), en Vowinkel (Ommen ) zullen echter zeker de bumpers gaan gebruiken om de strijd in hun voordeel te beslissen.

Ook bij de BMW 325i en de Midland Hotrods zijn de titels nog niet vergeven.
In de stockcars F1 is bovendien nog een riante prijzenpot te verdelen tijdens de Showboatcup .=De derde heat staat in het teken van de finale, waar met name om de tweede en derde plek nog hevig gestreden zal worden.
Traditiegetrouw wordt er ook in 2018 een actie georganiseerd voor de stichting Opkikker . De Friese Micro en F3 coureur Aaron Terpstra ( 10 jaar) heeft met zijn actie vriendje voor een Tientje een aanzienlijk bedrag ingezameld. Zondag wordt de cheque aan de voorzitter van “Opkikker“ aangeboden in bijzijn van zijn ouders.

De stockcar klasse voor de kids van 7-11 jaar is een groot succes. In januari 2017 startte het Midland Circuit de klasse,welke gestaag groeit . Inmiddels zijn er in Nederland een tiental verkocht, en zullen er zondag samen met “The Britisch” ca 30 Micro’s aan de start verschijnen . De Nederlandse jongens en meisjes, gaan er samen met hun Britse leeftijdsgenoten een prachtige dag van maken, want het motto van deze klasse is; “You don’t lose, you either Win or Learn “ .
Een geweldige afsluiter van een mooie seizoen autospeedway op het Midland circuit.

Zorg dat je erbij bent.
Aanvang wedstrijden 10.30 uur .
Zaterdag trainingen vanaf 12.00-17.00
-Pits toegankelijk met je entreekaart.
- Voldoende gratis parkeergelegenheid.
- Entree volwassenen € 10,- Kinderen < 12 jr € 5,-.
- Weekend-kaart za en zo € 15,-
- (Overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.
Midland circuit Talingweg 89 8218NX Lelystad (achter het vliegveld)
www.autospeedway.org
facebook: https://www.facebook.com/novlelystad/
Twitter: https://twitter.com/AutospeedwayNOV
Instagram: https://www.instagram.com/novautospeedway/

Terug naar Nov (2018)