Blue Oyster Trophy 2018 format Update
15-10-2018
Nu  de inschrijvingen binnen zijn hebben we een format bedacht. Deze editie van de Blue Oyster zal een mengeling worden verschillende categorien.

Zo hebben we dus eigenlijk 3 wedstrijden in 1. Omdat we dit jaar ook voor het klassement rijden zijn we helaas niet helemaal zo vrij in de opzet als we hadden gewild, maar we zijn van mening dat we een super mooie compromis hebben gevonden.

We willen om ca 11:30 uur beginnen met de voorstellingsronde waarna we een promoheat willen rijden met alle aparte en speciale autos. Echter wel ZONDER contact. Zodat ook de minder geschikte race autos i.i.g. nog enkele ronden kunnen maken! Daarna zullen we echt van start gaan met de dag.

De heats worden gesplit in pre’90 (granada, 2/7 serie etc etc), tanks (ca 1450 kg en hoger yanks, jags, rollsen etc) en modern (frogeyes, lexus en mercedes). De finale plekken per heat zullen naar rato verdeeld gaan worden.

Zoals heel het jaar maken alleen transponder rijders kans om de finale te rijden. Direct na de finale volg voor elke klasse er een allcomers zonder punten dus 3 in totaal voor iedereen de finale niet heeft gereden. In de omloop daarna hebben we nog 2 allcomerheats voor de punten, waarin alles gemixt rijd, max 35 op de baan. Dus alle unlimiteds door elkaar en wel of geen transponders iedereen is welkom, uiteraard. En uiteraard afsluitend een dd.

I.v.m. het 10 jarig jubileum hebben we dit jaar extra prijzen uit te reiken. Dit willen we na afloop doen in de feesttent die speciaal voor deze wedstrijd wordt geplaatst.

Klik hier voor de deelnemers.

Bron ASE Bangers

Terug naar Okt (2018)