Verslag Marienvelde
22-08-2018
Bangervrienden,

Het zit er weer op. Marienvelde 2018 gaat de boeken in als een geslaagde aflevering met wellicht wat minder inschrijvingen maar een top weekend voor hen die er wel waren. Vakanties, pre70 Nieuwleusen en het EK Warneton drukten toch voor veel reguliere Marienveldegangers dit jaar op de agenda. Alle begrip hiervoor, gelukkig toch uit diverse hoeken bericht gehad volgend jaar weer graag van de partij te zijn dus dat komt helemaal goed. 35 toppers aan de start , 2 man netjes afgemeld dus geen no shows! Geen bijzondere autos , afgezien van een gebruikte BMW. Maar wel plenty frisse goed gebouwde Mondeos, en dan weet je dat het goed komt. 
Het format was heat 1 ( geen stilstaande autos rammen ), toch genoeg actie met o.a. een knappe follow in van Mark de Laat. Winnaar 636 Etienne Beuwer Luttenberg
All in Final. Mooie race met harde klappers en vooral een spannende race. Lange tijd was het 636 aan kop maar plaatsgenoot 145 Wout Holtmaat kwam rap opzetten met 587 Raymond Hogeman ook dichtbij. Defending Champion Laurens van Dijk had geen geluk en werd gespind in de onvergeeflijke biertentbocht! Mooi om te zien dat Laurens vanaf dat moment vol de bumper erin zette. 
Een strakke actie van #145 de volgende ronde betekende einde koppositie van 636. 145 Wout nam de eerste plek over om deze niet meer af te geven. 640 Tim Schutte was inmiddels opgerukt naar een tweede plaats, maar Etienne wist toch zeer sterk terug te rijden naar de tweede plek. #145 Wout Holtmaat mag zich een jaar lang de kampioen van Marienvelde noemen. Gefeliciteerd Wout, loon naar werken na vele keren op Marienvelde te hebben gestreden! #636 Etienne Beuwer 2e en #640 Tim Schutte op plek 3. Een echte Luttenbergse mondeo clean sweep! 
De mannen van Gashoal n en Black and Yellow timmeren goed aan de weg!
Ondertussen zat de rest ook niet stil en het was #884 Robert Hooley Emaus uit Deventer van team Boogiemen die de best Entertainer Award pakte. 
De allcomers was een race die de boeken ingaat als een race met wat obstakels. Er was een mooie pile-up te zien waar volop in gereden werd. Echter drie terechte rode vlag situaties vergden het uiterste van de vlaggers en uiteindelijk is de race voortijdig afgevlagd waarbij #32 the Insimenator Michael Doeschot uit Bentelo ( tot eigen verrassing ) de winnaar was. Michael gaf aan helemaal niet te weten op kop te rijden en was alleen maar op zoek naar een gewillig slachtoffer om zijn strak geprepareerde Mondeo volgas in te ploffen. Helaas gooide de rode vlag roet in het eten! Gevolg was ook nog eens dat hij de pits inreed en dus het ererondje op de leipe Pacecar aan zich voorbij zag gaan. Jammer, want dat hadden we wel willen zien!

Om toch, zoals men van ons gewend is, net weer het verschil te maken qua entertainment, is er dit jaar een ramp roll over gehouden op Marienvelde. Dit was uniek in de Achterhoek en is goed ontvangen. 
Het was vooral ook uitproberen, want na twee dappere pogingen van #601 Richard Groothold uit Hengelo met zijn getunde Golf 2 diesel hebben we de schans hoger gemaakt. Gelukkig had hij wonder boven wonder zijn steekassen nog heel en na een fraaie aanloop voorzien van een rookpluim die een Scania v8 niet zou misstaan werd de Golf vakkundig ovet de kop gegooid. Daarna was het de beurt aan #115 Andy Brom uit Barneveld. De sympathieke stratenmaker had niet lang nodig om zijn Golf 3 totaal af te schrijven op de inmiddels prima schans. #647 Sander Hooyer had niet alleen een banger mee maar ook een Ka voor de ramp roll over. Hulde! Ook Sander gaf de Ka goed de sporen en vloog fraai over de kop. Onder luid applaus hief Sander zijn armen ten hemel, en weer een ervaring rijker!
Als laatste was #24 Mark de Laat. Mark had geen gemakkelijke aanloop naar het weekend. Verre van dat. Brand tijdens de werkzaamheden aan zijn banger maakten dat deelname niet zeker was. Behoorlijke brandwonden waren het gevolg maar toch ging hij ervoor en hoe mooi was het om Mark zaterdagavond toch te zien arriveren met twee autos. ( na ook nog eens een motorwissel op de zaterdag namiddag..) 
De meesten hadden zeker bedankt maar Mark was aanwezig. Zijn inzet is dan ook terecht beloond met een entertaineraward. Na wat eigen aanpassingen aan de schans lanceerde Mark zijn Seat knap naar de overwinning!
Mogelijk krijgt dit onderdeel een vervolg, dit hangt af van de behoefte van de rijders en de ruimte in het programma. Ik hoor graag van jullie. 

Als laatste was de DD. In de pits was veel werk verzet om toch veel autos de baan op te krijgen. De BMW van 999 Roel Waenink was op de baan geplaatst om de wrecking train op gang te krijgen en het was 236 Stijn Lammers die hier gehoor aan gaf. Zijn actie, wetende wat komen gaat, is beloond met een entertainer award. Er waren veel mooie klappers, oa #32 Doeschot, die na de blauwe vlag omdraaide en onder luid gejuich #145 Holtmaat uitschakelde op een manier Arena Essex waardig! Uiteindelijk trok #910 Martijn van den Hoogen met zijn Opel (!) aangedreven Mondeo aan het langste eind en pakte de overwinning. Knap gedaan
Best wrecker over de hele dag werd Robert #884 Emaus. Robert op Marienvelde in een verse Mondeo staat altijd garant voor harde klappers. 
Best Painted en most destroyed gingen naar team Bandicoot van de familie Starmanns uit Erkelenz BRD, dit team rijd al vele jaren mee en stamt al uit de tijd van Ruisbroek. Het bekroonde schilder werk was van moeder Dagmar. #96 Udo kreeg in de ochtend de kans om te rijden en greep de kans na ook een heftige week met het overlijden van een zeer naast familielid. De Mondeo werd echter wel de platste van allemaal. Maar zoals je mag verwachten van een Banger werd de prijs met een grijns van oor tot oor in ontvangst genomen. 
Al met al een goed verlopen weekend. Mooi weer en een relaxte sfeer. 
Rijders en fans bedankt. En vergeet niet Marienvelde voor volgend jaar op de kalender te zetten.

Grt Morice#885

Terug naar Aug (2018)