Verslag Warneton pasen
03-04-2018
EERSTE PAASDAG:
Een miezerig weer voor de start van de organisatie op Pasen. Grijze hemel; af en toe regen; relatief koud. Niets om enthousiast over te zijn. Maar 26 Bangers ter plaatse. Men dacht: een beetje weinig, maar toch een ZEER spectaculaire dag gehad bij de Bangers met in elke reeks verschillende goede harde hits. De destruction was één van de besten, welke we de laatste jaren gezien hebben. Conclusie: niet het aantal is belangrijk, maar wel de inzet van de piloten en de mekaniekers.
Ook maar 10 Mascars aan de start maar een zeer spannende finale (op het droge) met de eerste 5 in een zakdoek over de meet. Bij de Sierra Duo en Prive Cars ook goede en spannende wedstrijden.
In eerste instantie zag het er naar uit dat de Camso V8 niet zouden kunnen rijden wegens een natte piste, maar rond 16uur werd het langzaam droog. Vlug twee wedstrijden na elkaar, met de finale Mascar tussenin. Een van de beste en spannende finales, welke we de laatste jaren gezien hebben. Overal op de piste strijd; Arthur Lehouck en Jean Vasseur reden een tiental ronden naast elkaar; tenslotte kon Vasseur profiteren van een kleine aarzeling van Arthur bij het dubbelen van een langzamere deelnemer. Op Paul Sweeney na (overhitte motor) kon iedereen zonder enig schrammetje de 60 ronden beeindigen.

PAASMAANDAG: Wat meer geluk met het weer. Miezerig s morgens maar op een kleine bui na, werd het droog vanaf de middag. Veel publiek, goede familiaire sfeer en een caravan race om in de annalen te boeken. Prive Cars en Super Prive Cars zijn als gewoonlijk goed. De Lightning Rods waren, zoals steeds zeer aan elkaar gewaagd. De Bangerstox, worden naast de Big Bangers, de topklasse in Warneton. Alleen de finale was door een natte baan iets minder spectaculair. Absolute top was de finale van de Mascars, waarbij 4 wagens deur aan deur en bumper tegen bumper 25 ronden lang streden voor de overwinning. Was de 2e heat van de Camso V8 weinig spannend, dan was de finale een absolute topper met de strijd, 35 ronden lang, tussen Jean Vasseur en Arthur Lehouck. Nadat Arthur de 2 reeksen had gewonnen moest hij ditmaal nipt de duimen leggen voor zijn landgenoot. Ook vandaag, na 85 ronden racen, geen enkel schrammetje aan een auto. Alleen Davey Evans met de #18 moest aan de kant met een kapotte steekas en Xavier Vandermeersch moest de pitlane opzoeken met een warmlopende motor.

Camso speedway

Terug naar Apr (2018)