Autospeedway Emmen 24 maart
08-03-2018
Zaterdag 24 maart Stockcar & Bangerracing
Spanning en sensatie op Speedway Emmen
Zaterdag 24 maart opent Speedway Emmen het shale seizoen Stockcar racen in Nederland. 
Het stockcar racen op de shale / sintel ovals is de laatste jaren in populariteit bij zowel rijders als publiek flink toegenomen.
Ook de immens bezochte banger races kent zijn weerga niet. 

Dit seizoen zullen als vanouds de Formule 1 Stockcar als de Formule 2 stockcar weer hun race seizoen hun opwachting doen in dop de oval. Ook  de jeugd laat zich zien in de Formule 2 junioren.
De vorig jaar, volledig volgens Engels reglement , nieuwe Saloon Stockcar klasse krijgen hun vervolg. Het aantal rijders dat deelneemt aan de races stijgt snel.
De Banger organisatie heeft niets te klagen qua aantal inschrijvingen. Het zal een rariteit zijn als er minder dan 100 rijders zich inschrijven voor de spectaculaire klassen. De Bangerstox  zullen dit seizoen ook weer meestrijden.

De kalender telt dit jaar 11 wedstrijddagen waaronder 3 weekenden.
Tijdens de wedstrijd van 24 maart zullen naast de F1-, F2-stockcars en de junioren ook de Unlimited Bangers aan de start verschijnen.

Deze wedstrijd  staat al gelijk in het teken van de eerste World Qualifier voor de Formule 1 stockcars. Deze qualifier zal meetellen voor de punten om een startbewijs te verkrijgen voor de World Final die in september in het Engelse Skegness verreden wordt. 

De Formule 2 klasse heeft weer enkele rijders erbij gekregen die doorgestroomd zijn vanuit de F2 Junioren. Deze rijders mogen nu hun opgebouwde ervaring tonen aan bijvoorbeeld 2-voudig Wereldkampioen Wim Peeters en Baankampioen Michael Schutter.
 
En hoewel er bij deze junioren van 12 tot 16 jaar er dus een aantal zijn doorgegroeid, komt er steeds weer nieuwe aanwas bij. De jongens en meisjes bouwen ervaring op om later de grote overstap te maken als ze hun 17e levensjaar bereikt hebben. 

De Unlimited banger klasse zorgt altijd voor sensatie. Crashes zijn de hoofdmoot echter in de finale is het overleven om als eerste je rondes vol te maken. De inschrijvingen voor deze klasse zijn. 

Dus kom naar de Stockcar Arena en laat u verleiden voor een dagje stockcar- en bangerracing van de bovenste plank. 
Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum. 


Terug naar Mrt (2018)