Baypark Stadium jetsprint boten
29-01-2018
Hoi Speedwayfans,

Zaterdagavond moest ik de keuze maken waar ik naar toe zou gaan want er waren veel verschillende wedstrijden en ik heb voor iets heel anders gekozen en namelijk de jetsprint boten in het Baypark Stadium.

Die zie ik in Nederland alleen op motors tv en nu had ik de mogelijkheid om ze een keer in het echt te zien. Het was 2 jaar geleden dat die in het Baypark Stadium zijn geweest want normaal doen die dat 1 keer per jaar en dat is altijd het laatste weekend van Januari.
En ik moet zeggen dat gaat ook echt heel snel. Er zijn in NZ banen waar die hun competitie afwerken en dat zijn permanente banen. Alleen nu moest exact dezelfde baan uitgegraven worden in het Baypark Stadium want al die banen zijn hetzelfde. Het was een raar gezicht om te zien waar normaal speedway is er nu een baan lag waar jetsprint boten rondvlogen zeg maar gerust vlogen want wat gaan die hard.
Er waren 3 verschillende klassen en alle kampioenen van elke klasse waren aanwezig welke zich moesten kwalificeren voor de finale het is elke keer een race tegen de klok.
Er waren denk ik ongeveer 35 jetsrint boten en waar ik ook boten heb zien vliegen want die superboten de zwaarste klasse gaan van 0 naar 100 km in 2 sec maken dan een haakse bocht waar ze tussen 5 en 7 G te verwerken krijgen. Er liggen dan ook 8 cil Chevy motoren in en sommige ongedempt dus dat was wel kicken en er waren erbij van tussen 1200 en 1400 pk en die boten wegen
niets dus dat wil wel en er waren er dan ook nog bij die er ook nog 2 turbos op hadden zitten. Er kwamen op deze wedstrijd die niet meetelde voor het NZ Champs 15000 mensen op af maar er viel wel geld te verdienen en voor hun is het natuurlijk iets aparts om in een stadion voor zoveel publiek te racen.Dus voor mij was het weer iets wat ik niet had willen missen.

Klik hier voor de fotos.

Groetjes 
Frans en Magda

Terug naar Jan (2018)