Het verhaal achter de Pewi strip
28-10-2017
Met de Pewi strip op komst is het wel mooi om te weten wat het verhaal er achter is. De Strip is getekend door onze history man Victor Feder.
Victor kwam in 1989 in aanraking met autospeedway in Posterholt  door een schoolvriend en sindsdien is hij geïnteresseerd gebleven in de autospeedway. Bij veel passies, edities of evenementen vind hij het leuk om te kunnen ontdekken hoe het allemaal ontstaan is. Zeg maar de geschiedenis ervan. Zo ook bij de autospeedway. Dmv. fotos krantenartikelen, programmaboekjes en andere infos die hij had  verzamelt, is hij deze gaan inscannen en door andere oud coureurs voor fotos te vragen is hij  zo begonnen met het history gebeuren op de PEWI site. Hier was het Pewi site team natuurlijk heel blij mee. 

Maar doordat hij vroeger altijd stripverhalen las en ook vaak op school tekende dacht hij waarom gen strip verhaal over de autospeedway met de Pewis in de hoofdrol. En zo nadat hij er 3 jaar er aan heeft gewerkt is hij klaar de Pewi strip.   Er zijn maar liefst 10 afleveringen gemaakt en het verhaal begint in 1955 . De hoofdrollen in de strip zijn natuurlijk voor onze Boschje en daarnaast spelen Devastator ( Mark deLaat )  , Speed Peet (  Petervan Oijen ) Teuntje ( Teun Jansen ) ook elke week mee in de strip waar ze mooie avonturen gaan beleven. 
Maar wij gaan niet te veel vertellen want vanaf 16 november kun je wekelijks/maandelijks de strip zien op Pewi.nl

En Victor we zijn trots op je dat je zo iets moois hebt neergezet.

Pewi.nl 


Terug naar Okt (2017)