Bryan Bol in een stockcar F2
27-10-2017
De veertien jarige Bryan Bol mocht tijdens de Finaleraces afgelopen zondag op Raceway Venray plaatsnemen in de Stockcar F2 van Hunter Racing Team. Coureur Marcel de Bruin uit Afferden had Bryan uitgenodigd om in zijn Stockcar F2 deel te nemen in de Stockcar F2 Junioren klasse. Ervaring heeft Bryan al met het karten op de Belgische Circuit Zolder en sinds dit jaar ook op zijn Crossmotor. Sleutelen aan motoren vind hij prachtig en het racen zit in zijn jonge bloed. 

Vrijdagmiddag werd er al afgereisd naar het Team waarna hij zaterdagochtend de nodige instructie kreeg. Zondagmorgen al vroeg met de race trailer op weg naar Raceway Venray waar hij de Stockcar F2 aan zijn tanden mag voelen. Onder zeer natte weersomstandigheden werd door Bryan begonnen aan de vrije training. Deze verliep goed waardoor hij ook nog de tweede vrije training mee pakte om zo meer meters te maken en de Stockcar F2 goed onder controle te krijgen.

Tijdens de echte race werden de manches door Bryan keurig uitgereden. Monteur Jeroen van Heesch uit Nieuw-Bergen begeleiden de jonge telg op de voet. Ja, je ziet dat hij iedere manche vooruit gaat en zelfs voor een kleine tik van een mede coureur wist hij de Stockcar F2 keurig op de baan te houden., aldus Jeroen. Bryan bedankte zich na afloop het gehele Hunter Racing Team en wie weet krijgt dit nog een gevolg in 2018. 

Meer info! Kijk eens op www.paddock14.nl/HunterRacingTeam

Terug naar Okt (2017)