Dutch Open Stockcars
06-10-2017
Zondag 15 oktober staan de Autospeedway wedstrijden op het Midland circuit in Lelystad in het teken van het  Dutch Open Stockcars.

Traditioneel komen op deze dag de Heritage stockcars aan de start welke een prachtig beeld geven van het stockcar racen door de jaren. Met toppers uit Engeland, wereldkampioenen uit Nederland, en de presentatie van de stockcar van de snelste Duitse dame Sabine Rode, wordt het smullen voor
de stockcar liefhebbers!Vanuit Engeland zullen beroemde bolides de oversteek maken, namen als Elwell, Falding en Webb zijn verweven in de geschiedenis van deze sensationele vorm van autosport. Daarnaast volgt een hele vloot stockcars die in vroeger tijden domineerden op het roemruchte Baarlose asfalt.
Onder aanvoering van de altijd lachende, meervoudig wereldkampioen, Rien Rutjens komen meerdere schitterende bolides aan de start. Voeg daarbij de Friese inbreng in het stockcar-racen, en we komen op meer dan 20 heritage stockcars.

 Naast de zware 8 cilinders zullen de snelle F2 stockcars voor veel spektakel zorgen. Gelijkwaardige bolides met bloedfanatieke coureurs zorgen voor spannende wedstrijden. De kersverse wereldkampioen Wim Peeters uit Nijmegen zal de strijd aangaan met snelle mannen als; Lenssen (Baarlo), Vowinkel (Ommen) en Baer (Mönchen Gladbach) . Het kat en muis spel zal echter op de voet gevolgd worden door de vele outsiders voor de titel. Vast staat dat er hard gestreden gaat worden voor het kampioenschap door de meer dan 40 inschrijvers.

 In de Stockcar F1 wordt veel verwacht van de snelle man uit Lutjebroek Jan Kuin . Met een prachtige rijstijl reed hij een topseizoen en schitterde vele keren op het ereschavot.Waar hij normaal zijn kunstje op dirt flikt, is het asfalt hem niet vreemd. Reeds eerder reed hij op het snelle Midland circuit zijn ronden en mocht zelfs in september in het Engelse Ipswich meedoen aan de World Final.
Met zowel de asfalt als dirt  rijders aan de start, wordt het een mooie racedag vol met actie. Namen als Kroonder, Van t Veer , Keijzer, Maessen, Wobbes en Wijbenga spelen het spelletje al jaren, en zullen graag weer op het podium staan. De duizenden pk s zullen het publiek in extase brengen wanneer de coureurs van start gaan. Het Midland Circuit meldt dan ook dat men gebruikt maakt van een geluidsdag .


Met de toevoeging van de jeugdstockcarklassen is het een dag autosport pur sang. De junioren strijden om de laatste punten in de KC motorsport asfalt series, met als kers op de taart, de Kruimeltje Cup 2017. De allerjongsten in de Brisca Micro F2 stockcars beleven hun vuurdoop tijdens het Dutch open. Een mooie nieuwe klasse, met gelijkwaardige stockcars ,waarbij de jeugd vanaf 7
jaar de kans krijgt om kennis te maken met onze geweldige sport.
Op zaterdag worden de stockcars in de gelegenheid gesteld om te trainen, waarbij de traditionele NOV klassen met onder meer de Rookie rods, Midland Hotrods, BMW 325 i en Midland junioren hun wedstrijd afwerken.
De spits wordt zondag afgebeten rond de klok van elf uur met de F3 stockcars, waarna alle coureurs aan het publiek worden voorgesteld .

Aanvang wedstrijden 12.00 uur .
-Pits toegankelijk met je entreekaart.
- Voldoende gratis parkeergelegenheid.
- Entree volwassenen € 15,- Kinderen < 12 jr € 5,-.
- Weekend-kaart za en zo € 25,-
- (Overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.
Midland circuit Talingweg 89 8218NX Lelystad (achter
het vliegveld)
www.autospeedway.org
facebook: NOV Autospeedway Lelystad .
Twitter: @autospeedwayNOV

Terug naar Okt (2017)