Camso nieuws
28-08-2017
1° 3 september: THE BIG ONE
- Er zouden 14 of misschien 15 Camso V8 komen, waarvan enkele met grote opleggers. Daarom zal de plaats in het middenveld ZEER beperkt zijn voor de andere klassen. Wie geen plaats meer heeft zal op de parking buiten moeten parkeren.
- Er zijn twee Camso piloten, welke met de huur Mascar zullen rijden: David Moerenhout (Prive Car 972 en Super Prive Car 72) en Arthur Lehouck (Camso V8). Er zal op zaterdag, rond 13u00 een test sessie gehouden worden voor de twee. De snelste zal op zondag rijden; de tweede snelste op zaterdag
- Er is GEEN mogelijkheid om te trainen op zaterdag morgen, daar de televisie terug komt om opnames te maken, in de voormiddag.
- Het is NIET mogelijk voor piloten en toeschouwers om vrijdag binnen te komen. U moet begrijpen, dat we geen compleet security team kunnen inhuren voor de ganse vrijdag en de nacht van vrijdag op zaterdag, voor een paar piloten/toeschouwers, welke graag op vrijdag zouden komen.
- SUPER PRIVE CARS: de parking voor deze ene wedstrijd is 10€ voor allen. Het zou namelijk niet fair zijn, dat degenen, welke in het middenveld staan 5€ betalen en degenen, welke buiten moeten staan, omdat geen plaats meer is, 10€
2° CAMSO V8 finale 20.08.2017
Tijdens de finale van de Camso V8, op 20.08.2017, werd zwart gezwaaid aan 07 Jean Vasseur en werd ook via de intercom verbinding gezegd, dat hij naar de pitlane moest, omdat er achteraan de auto brand ontstaan was. Jean Vasseur heeft alles genegeerd en is gewoon verder blijven rijden. Zijn uitleg: mijn radio ging niet. In eerste instantie hebben we dit aanvaard en hem de beker gegeven.
Na overleg, na de wedstrijd, moeten wij op deze beslissing terugkomen. Men kan natuurlijk altijd zeggen: ik heb de vlag niet gezien; mijn radio ging niet. Het is aan de piloot om de vlaggen te zien, anders hebben we geen starter meer nodig. Anderzijds als we het argument aanvaarden dat de radio niet ging, dan zal iedere piloot daarvan gebruik maken om, indien een beslissing genomen wordt, te zeggen: mijn radio ging niet. De piloot is zelf verantwoordelijk voor zijn radio.
Zowel de zwarte vlag als de radio mededelingen negeren is een beetje van het goede te veel. Als men de vlag niet ziet en de mededeling niet hoort, moet men naar de oog- en oorarts.
Daarom wordt Jean Vasseur uit het klassement genomen. Moet zijn beker, de volgende organisatie teruggeven en moet hij de volgende organisatie in laatste positie starten.

3° WORLD CHAMPIONSHIP BANGERSTOX 24.09.2017
- In de toekomst worden GEEN Bangerstox meer aanvaard, met de originele benzinebak (zie brand bij de 212, laatste organisatie)
- De Bangerstox, welke gekwalificeerd zijn voor het WK moeten in “propere” toestand zijn. Ze moeten niet noodzakelijk “vers en niet gebruikt” zijn, maar als ze reeds gebruikt zijn moeten ze op een propere manier hersteld zijn. Een auto vol met builen en blutsen en een auto vol met roest wordt niet aanvaard.
- De Bangerstox, welke de last chance qualifiers rijden, mogen wel reeds gebruikt zijn.
- BANGERS 2 x 2 is ALLEEN voor de Bangerstox, welke deze dag gereden hebben (GEEN Prive Cars). Men moet vooraan inschrijven; kostprijs 5€. De auto’s worden NAAST elkaar vastgemaakt.
4° TEAM RACE BANGERSTOX 2018: Het Team Wolf zal het opnemen tegen het team Belgium.

Camso speedway

Terug naar Aug (2017)