18 juni Autospeedway Lelystad
14-06-2017
Autosport voor jong en oud tijdens de autospeedway wedstrijden op het Midland Circuit te Lelystad.

NOV autospeedway mag zich verheugen in een groeiende belangstelling van de jeugd. Kids vanaf 4 jaar rijden in hun F3 Stockcar om later in hun “vaders” voetsporen te treden.
Vanaf 12 jaar mogen de kids naar het wat ruigere werk, de F2 stockcars junioren, snelle 2 liter motoren, en helemaal gelijk aan de senioren. Alleen de beroemde tik, welke deze sport zo spectaculair maakt, is niet toegestaan. Stockcar racen, waarbij de snelste achteraan starten, en een tik uitdelen bij het ingaan van de bocht is toegestaan, mag alleen bij de senioren. Bij de kids gaat het meer om snelle rondjes. Het Friese KC motorsport promoot de jeugd met de “KC motorsport asfalt series”. Drie wedstrijden op de snelle oval in Lelystad met een riante prijzenpot.

Dat onze sport een echte familiesport is, wordt onderstreept door de enorme interesse van sponsoren uit de sport zelf. Voor de top 10 is er een prijs beschikbaar, waarbij met name gerekend moet worden op materiaal, om het racen voor de kids zo aantrekkelijk mogelijk te houden.

Naast stockcars rijden de Midland junioren in geprepareerde 1000 cc bolides waar je vanaf 11 jaar in mag stappen. Vanuit het hele land komen vaders met hun kroost naar Lelystad om te racen .

Dat ook de dames graag racen blijkt wel uit de deelnemerslijsten. In de Rookie Rods hebben de dames zelfs de overhand; in hun sterkste bezetting staan ze met zijn tienen aan de start. Dat ook de groen brigade van het Mirror race uit Lelystad vaak ervaart hoe snel de dames zijn mag duidelijk zijn. Toch wist de 27-jarige Lelystedeling, Jeroen van Spiegel, tijdens de mooie meiraces de dagwinst te pakken. Met 3 gifgroene bolides treden ze zondag weer aan, op hun thuiscircuit.

De uit Engeland overgewaaide ‘2 litre Hotrods” zijn te gast, en zullen het evenement een internatonaal tintje geven. Enerverende deur-aan- deur gevechten met gelijkwaardige auto’s zorgen altijd voor spannende momenten.

Het programma bevat tevens de BMW 325 i cup en de Midland Hotrods.

De wedstrijden beginnen om 11.30 uur.

- Voldoende gratis parkeergelegenheid.

- Entree volwassenen € 10,- Kinderen < 12 jr € 5,-.

- (Overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.

Op zaterdag wordt er getraind vanaf 13.00 uur.

Midland circuit Talingweg 89 8218NX Lelystad (achter het vliegveld)

www.autospeedway.org

facebook: NOV Autospeedway Lelystad

Twitter: @autospeedwayNOV

Instagram: NOV autospeedway

Een impressie van de mei races vind je op: https://www.youtube.com/watch?v=2v2tcQ8tZkM

NOV Autospeedway Lelystad



Terug naar Jun (2017)