Northampton/Smallfield 20-21 mei
24-05-2017
Afgelopen weekend ben ik ( Pewi Peter) naar Engeland geweest waar ik 2 compleet diverse meetings heb bezocht. We zouden eerst naar Northampton- Aldershot ( reden unlimited bangers ) maar omdat er op de lijst weinig wreckers stonden zijn we naar Smallfield gegaan.
Op zaterdag ben ik naar Northampton geweest waar de National Hot Rods, stockcar F1 en superstox reden top klasse in de autospeedway en tevens klasse die niet goedkoop zijn.
Zondag ben ik naar Smallfield geweest waar de micro bangers, rookie bangers, junior rods, 1400 production en unlimited production reden. Allemaal klasse die goedkoop zijn en standaard.
Eerste ven de dingen die op beide banen gelijk waren.Beide dagen stond ik te kijken hoeveel volk erop deze meetings afkwam, en beide dagen waren de wedstrijd en goed. Tevens beide dagen genieten de deelnemers van hun wedstrijden.

Maar nu het verschil.
Wat mijn opviel was dat op Northampton de gemiddelde leeftijd veel hoger was dan in Smallfield en veel meer uit mannen bestond. In Smallfield waren veel meer gezinnen die een dagje uit gingen.
In Smallfield was de duurste wagen goedkoper was dan de goedkoopste in Northampton.
In Northampton veel mooie vrachtwagens en bussen voor het vervoer naar de baan.
In Smallfield natuurlijk de bangervrachtwagens maar ik heb daar ook nog trollys gezien en kleine oude oprijautos.

In Northampton alle mensen serieus bezig om een goed reslutaat te halen.
In Smallfield fun voorop zeker in de bangers en de rookie bangers wat eigenlijk gewoon ook bangers waren. Ook moet er bij vermeld worden dat de juniors en de 1400 en unlimited production ook echt standaard waren. Helaas gaat het daar meestal in Nederland fout want kijk ik naar bijvoorbeeld NK autos in de autocross dan zijn de veren net zo duur als een hele auto op Smallfield. 

Met al een top weekend waar ik volop van genoten heb zeker en voor mij maakt het zeker mooi dat ik alle uiterste heb gezien.

Pewi Peter


Terug naar Mei (2017)