Camso nieuws
22-03-2017
1° Zondag 26.03 verandert het uur. Dit betekent dat U een uur VROEGER moet opstaan.
2° ZEER ZEER BELANGRIJK: OPEN VUUR EN BARBECUE OP HET CIRCUIT
Op 3 maart 2013 is een dame (toeschouwer) op het circuit te Warneton, zeer zwaar verbrand geweest, als gevolg van een explosie in een ijzeren ton. Een piloot heeft, om het vuur te activeren, benzine op het smeulende vuur gegooid; daar het vuur niet direct aangewakkerd werd, hebben enkele personen even in de ton gekeken. Op dat moment heeft de explosie plaats gevonden.
De verzekering van de piloot, welke bekend heeft benzine in de ton gegooid te hebben, heeft geprobeerd Camso, via de rechtbank, gedeeltelijk aansprakelijk te stellen, om toegelaten te hebben, dat er personen vuur gemaakt hebben op het circuit.
In zijn beslissing van 24.10.2016 heeft de Rechtbank van Eerste Aanleg van de Provincie Henegouwen, divisie Doornik, Camso veroordeeld tot 1/3e van de verantwoordelijkheid en ook van de vergoeding van de schade aan het slachtoffer.
De argumentatie van de rechter is de volgende: (Originele Franstalige tekst )
« Attendu que, par ailleurs, en tolérant la présence d’un brasero dans l’enceinte de ses installations, dans une zone ouverte au public, et particulièrement dans une zone destinée à accueillir les voitures de course, là où sont notamment stockés, et utilisés, des produits inflammables et combustibles (des carburants, de l’huile …), la partie appelée en intervention (Camso donc) a manqué à l’obligation de sécurité qui lui incombe en sa qualité d’exploitant d’un circuit de compétition de sports moteurs »
Vrij vertaald :
“Gezien dat, door de aanwezigheid van een open vuur toe te laten binnen de omheining van zijn installatie en in een zone vrij toegankelijk tot het publiek, en in het bijzonder in een zone waar raceauto’s toegelaten worden, daar waar ontvlambare producten en benzine opgeslagen staan in jerrycans en waar deze producten ook gebruikt worden (benzine, olie etc.), de organisator niet aan zijn plicht van zorgvuldigheid en veiligheid, heeft voldaan, in zijn functie van organisator van motorsport wedstrijden… “
DAAROM MOETEN WIJ VANAF 25.03.2017 OPEN VUUR EN BARBECUES MET HOUTSKOOL VERBIEDEN BINNEN DE OMHEINING VAN HET CIRCUIT, ZOWEL OP ZATERDAG ALS OP DE WEDSTRIJDDAG.
Nochtans laten wij barbecues op gas WEL toe, voor zover deze ver genoeg geplaatst zijn van auto’s, zodat ongevallen kunnen vermeden worden (gasbarbecue is de enige, welke door verschillende Gemeenten toegelaten wordt op openbare organisaties, omdat deze gemakkelijker onder controle te houden zijn, als barbecues met houtskool – wij herinneren er hierbij aan, aan een zware brand, welke wij, jaren terug gehad hebben, na een organisatie, omdat iemand nog smeulende as, dicht bij een pak banden gegooid had en een honderdtal banden in de vlammen zijn opgegaan.
Verder laten wij ALS ENIG OPEN VUUR OP HET CIRCUIT EN DIT ALLEEN DE ZATERDAG AVOND TOT 01.00u ’s morgens, TOE, OP DE PLAATS WAAR HET WOLF TEAM ZICH BEVINDT (aan de ingang van de piste). Jimmy – Napoleon – en Peter -Popeye – Carmoy zijn verantwoordelijk voor dit vuur en zullen toezien, dat alles gebeurt met de nodige veiligheid.
Degene, welke deze noodzakelijke maatregelen niet respecteert, zal het circuit moeten verlaten.
3° SCHORSING: Prive Car 813 Dekeyser wordt de eerste reeks van de organisatie van 26.03 geschorst, om kinderen meegenomen te hebben in zijn Prive Car, in het wagenpark.
4° PARKING:
- Iedereen, welke een parkingticket wil, kan deze bekomen voor 26.03
- De Lightning Rods en Camso Hot Rods mogen zich, op 26.03 in het middenveld plaatsen.
- Er zullen GEEN parkingtickets gegeven worden aan de Prive Cars, voor Paaszondag, (16.04)
- Daarentegen zal het WEL mogelijk zijn om op Paasmaandag (17.04) parkingtickets te bekomen.
5° CARAVAN RACE: Men moet de kussens, matrassen, vensters, potten, pannen, en alle metaal (gasflessen) eruit nemen VOOR dat men op het circuit komt.
ALLES wat hout is (kasten, tafel etc.) kan erin blijven.
6° EMAIL ADRES:
Sedert enige tijd, ontvangen wij nog zelden emails, gericht aan camso@skynet.be (het schijnt dat Proximus skynet niet meer ondersteunt).
Gelieve dus in de toekomst emails te sturen naar info@camso.com

Camso speedway

Terug naar Mrt (2017)