Autospeedway  Lelystad barst los
11-03-2017
Zondag 19 maart gaan de poorten van het Midland Circuit Lelystad weer open voor de
autospeedway coureurs.De coureurs staan te trappelen, wat te merken was tijdens de eerste trainingsdag. Velen maakten van deze dag gebruik om hun bolides te testen.

Tijdens de seizoensopening gaat het echter gelijk voor het “echie”. De Stockcar F1’s zullen gaan strijden voor een plek tijdens het wereldkampioenschap in Ipswich in september. Daarnaast zijn er de eerste punten te verdienen voor de F1 Tarmac Series, én de nieuwe Showboat Cup met
aantrekkelijke geldprijzen. Redenen genoeg om de bumper te gebruiken in deze sensationele vorm van autospeedway ; stockcar racen met brute V8 motoren.

Te gast zijn zondag de altijd spectaculaire 2 Ltre Hotrods. Clockwise racing, met felle deur aan deur duels en een grote internationale deelname. Op het spel staan de punten voor het bij de coureurs gewilde “zilveren dak”, de kampioen van Nederland. De Duitse invasie onder leiding van Baer zal het de Nederlanders zoals Laurijssen (Chaam) niet makkelijk maken.

Veel nieuwe gezichten gaan we zien in de Midland –junioren. De interesse in deze klasse met gelijkwaardige standaardauto’s met een maximale motorinhoud van 1049cc,is groeiende. Vanaf 11 jaar mag je instappen, maar pas op want het racevirus is extreem besmettelijk. Vanuit alle windstreken, bijna elke provincie is vertegenwoordigd, komen coureurs naar het Midland circuit. Jongens en meisjes zoals Sarah Jansen, Marloes Claassen, Jorden Vowinkel, Darren Wolters, Noa Boes, Kevin Meijer, Lisette Grinwis enz. gaan hun debuut maken op het asfalt in Lelystad . Trots zijn we op de derde generatie Van ’t Veer uit Assendelft , de 12-jarige Andy treedt in de voetsporen van zijn vader en opa, die al decennia besmet zijn met het autospeedway virus .

De plaatselijke eer wordt ook in 2017 hoog gehouden door de coureurs uit het Mirror team (van Spiegel) en William Kools. In de Midland Rookie Rods zullen zij de strijd aan moeten gaan met vele nieuwe gezichten. Niek van den Akker en Lanie Haerkens waren tijdens de trainingen present en lieten zien de strijd met de Van Spiegels en Kools aan te kunnen. Gespannen kijken we uit naar de nieuwe bolide van Bobbie Knijn, in de laatste wedstrijd crashte ze hard met haar snelle Honda . De winterstop werd benut om een frisse nieuwe bolide te prepareren.

In de BMW 325i cup gaan we de huidige kampioen, Allard Boes uit Vroomshoop, met een nieuwe auto zien. Hij stond reeds te pronken tijdens de Racing Expo, en heeft inmiddels zijn vuurdoop beleefd. Allard gaf aan dik tevreden te zijn, en zich wederom in de strijd om het BMW 325i kampioenschap te gaan mengen.

Het programma bevat tevens de Midland Hotrods, de spectaculaire stockcar F2, en de kids in hun F3 Stockcars.

De wedstrijden beginnen om 11.30 uur.

- Voldoende gratis parkeergelegenheid.

- Entree volwassenen € 10,- Kinderen < 12 jr € 5,-.

- (Overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.

Midland circuit Talingweg 89 8218NX Lelystad (achter het vliegveld)

www.autospeedway.org facebook: NOV Autospeedway Lelystad . 
Twitter: @autospeedwayNOV 
Instagram: NOV autospeedway

Terug naar Mrt (2017)