Ladys weekend  Lelystad
27-10-2016
Autospeedway Lelystad draait de rollen om

Ladies Only Raceday 29 en 30 oktober

Jaar in jaar uit trekken vele vrouwen naar het circuit om hun pa, broer of vriend te helpen en aan te moedigen. Wordt het niet eens tijd om de rollen om te draaien? De vrouwen in de racebolides en de mannen als supporter. Komend weekend gaat het gebeuren! De Ladies Only Raceday op het Midland circuit te Lelystad.
Meer dan 60 dames hebben al gemeld plaats te nemen in een racebolide variërend van 100 pk tot ruim 600 pk. Snelle BMW s , ruige Stockcars en vele rodeo auto’s zijn de laatste weken geprepareerd.
De insteek van dit weekend is FUN, GEZELLIGHEID en samen plezier beleven aan deze geweldige vorm van autosport : Autospeedway . Het hele raceseizoen staan moeders, echtgenoten en vriendinnen klaar om hun coureur bij te staan
in hun hobby. Een mooi voorbeeld is Leny Boersen-Vlaming, de Texelse is vrijwel elke weekend in de weer voor haar man Peet, en zonen Ben en Chris. De mannen strijden vaak wekelijks in hun stockcarF1 op vele circuits in het land. Zondag is de eer voor Leny, die gas zal geven in de stockcar met ruim
600 pk. Veel teams geven hun dames de kans om te ervaren hoe het is om in een raceauto te rijden, ook het Mirror team uit Lelystad heeft zich met meerdere autos ingeschreven om de vrouwen te laten genieten.

Op zaterdag krijgen alle dames de kans om te wennen aan het race-asfalt tijdens diverse trainingen, waarna s avonds in de kantine de mannen aan zet zijn tijdens een travestietenavond. De mooiste travestiet wordt beloond met €50,- en daar bovenop de eer om op zondag de dames te huldigen en de prijzen te overhandigen.

Zondag volgt dan voor de dames de vuurdoop, racen in de bolide van hun man, vriend of echtgenote tijdens de eerste Ladies Only Raceday!
Aanvang wedstrijden zondag 12.00 uur .
- Training zaterdag 13.00-17.00
-Pits toegankelijk met je entreekaart
- Voldoende gratis parkeergelegenheid.
- Entree volwassenen € 10,- Kinderen < 12 jr € 5,-.
- (Overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.
Midland circuit Talingweg 89 8218NX Lelystad (achter het vliegveld)
www.autospeedway.org
facebook: NOV Autospeedway Lelystad .
Twitter: @autospeedwayNOV

Terug naar Okt (2016)