Dutch Open Stockcars Lelystad
10-10-2016
Autospeedway Lelystad
Zondag 16 oktober staan de Autospeedway wedstrijden op het Midland circuit in Lelystad in het teken van het  Dutch Open Stockcars
In zowel de stockcar F1 en de F2 staat deze titel bij menig coureur hoog op het verlanglijstje. De belangstelling voor de wedstrijd van het jaar op de oval van het Midland Circuit is gigantisch.
De startlijsten vertonen een grote internationale deelname uit vele landen.
In de Stockcar F1 is ons eigen Friesland sterk vertegenwoordigt. Namen als Wobbes, van der Iest en Zwerver staan garant voor spectaculaire wedstrijden.
Internationaal gezien staat het Midland Circuit steeds beter op de kaart.
Gary Gratan, uit het Noord Ierse The Birsches en Gordon Moody uit Schotland zijn er op gebrand een greep te doen in de goed gevulde prijzenpot van 10.000 euro.
De duizenden pk s zullen het publiek in extase brengen wanneer de heren en dames coureurs van start gaan. Het Midland Circuit meldt dan ook dat men gebruikt maakt van een geluidsdag.

De stockcar F2, (bij het ter perse gaan een deelnemersveld van meer dan 40 bolides) , zullen de bumpers stevig gaan gebruiken . Bij het ingaan van de bocht is een zetje immers geoorloofd om je collega s in te halen. Dit toont ook de charme van deze vorm van autosport; de snelsten starten immers achteraan en zullen zich een weg naar voren moeten banen.

Deze stockcardag wordt compleet gemaakt door the start of the past in de Heritage stockcars. Een mooie weergave van hoe de sport zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. Met een knipoog naar het verleden wordt deze klasse gepresenteerd op een apart stuk rennerskwartier, waarbij verhalen uit de oude doos opgehaald worden. Met de toevoeging van de jeugdstockcarklassen is het
een dag autosport pur sang.

Op zaterdag worden de stockcars in de gelegenheid gesteld om te trainen, waarbij de traditionele NOV klassen met ondermeer de Rookie rods hun wedstrijd afwerken. Hierin zullen de leden van het Mirror team uit Lelystad proberen punten te scoren voor het Nederlands kampioenschap. Voor Jeroen van Spiegel zijner nog kansen om te klimmen in het klassement .
De spits wordt zondag afgebeten rond de klok van elf uur met de F3 stockcars, waarna alle coureurs aan het publiek worden voorgesteld .
Aanvang wedstrijden 12.00 uur .
-Pits toegankelijk met je entreekaart.
- Voldoende gratis parkeergelegenheid.
- Weekendticket € 25,-
- Alleen Zondag €15,-
- Kinderen < 12 jr € 5,-.
- (Overdekte) tribunes( gratis) en ruime catering aanwezig.
Midland circuit Talingweg 89 8218NX Lelystad (achter het vliegveld)
www.autospeedway.org
facebook: NOV Autospeedway Lelystad .
Twitter: @autospeedwayNOV

NOV Lelystad

Terug naar Okt (2016)