Superzaterdag in Kollum
02-08-2016
Superzaterdag bij de Noordelijke Autocross Club!

Aanstaande zaterdag 6 augustus wordt het Superzaterdag op het ‘van der Schaaf’ circuit in Kollum. Het beloofd een geweldige dag te worden met enorm veel spektakel, waar er meer dan 220 coureurs gaan strijden op de mooiste baan van Nederland om het podium te bereiken.

Voor de Vrije Standaardklasse en de Rodeoklasse is het de grote dag want zij rijden beide om het Nederlands Kampioenschap.
Vorig jaar was het Franke Kooistra uit de Tike die zich Nederlands Kampioen Vrije Standaard van 2015 mocht noemen.
Pakt hij deze titel weer, of gaat er iemand anders mee vandoor?

De titel Nederlands Kampioen Rodeo werd bemachtigd door Hein Durk Vellema uit Holwerd.
Gaat het hem lukken deze titel te houden?
Er zijn in elk geval meer kapers op de kust!

Het NK Rodeo zal afgesloten worden met een sensationele afvalrace.

De Stockcars F2 rijden tijdens deze wedstrijd een Qualifier voor de Ronald Morien F2 Supercup.

Daarom ook voor deze klasse een belangrijke dag in de planning.

En tot slot een zeer belangrijk punt voor vele coureurs tijdens deze superzaterdag: de beslissingen in de Clubkampioenschappen!

Dit maakt de laatste wedstrijd altijd extra spannend, wie pakt de laatste punten om een podiumplaats te bemachtigen én wie wordt Clubkampioen NAC 2016?

Bij de Standaardklasse is het Wilco v/d Voorde die op dit moment op nummer 1 staat.Ook vorig jaar als wist hij het clubkampioenschap op zijn naam te schrijven.Lukt dit voor het tweede jaar op rij, of zal hij zijn plaats moeten afstaan aan ?

Bij de Junioren is het Justin Peters die bovenaan staat, maar met maar 1 punt verschil is ook Gert Jan Teitsma een grote kanshebber.

De Kevers en de Sprinters hebben tot onze spijt nog maar één keer aan de start gestaan dit seizoen, maar ook zij zullen tijdens de superzaterdag opnieuw gaan strijden.Bij de Kevers is het Rien van Nieuwenhoven die op de eerste plaats staat.Bij de Sprinters is het Patrick Boessekool die bovenaan staat.

Bij de Rodeoklasse is het Rimer Lawerman ruim op de eerste plaats staat.
Bij de Vrije Standaardklasse is het Ybe Vellema die bovenaan staat, op de voet gevolgd door Arnold v/d Veen en Jacob Kuil.
Bij de Stockcar F1 is het Jacob de Vries die met ruime punten vooraan staat, gevolgd door de clubkampioen van vorige jaar, Willem Sieger de Vries.
De F1 coureurs zullen deze wedstrijd tevens voor het eerst (als proef) over de kleine baan rijden.

Bij de Stockcar F2 is het de clubkampioen van vorige jaar, Barry Bauer, die opnieuw bovenaan staat.Bij de Stockcar F2 Junioren staat Tjalle Gredanus op de eerste plaats, met maar 1 punt verschil gevold door Richard Falkena.

Het wordt een wedstrijd vol spanning en sensatie met dit overvolle programma. Het bestuur wenst iedereen dan ook een prettige en sportieve dag toe!

De wedstrijd begint om 11.00 uur.

Coureurs moeten uiterlijk 9.30 uur binnen zijn, de poort gaat om 7.30 uur open. Wees op tijd, klokslag 11 uur willen we de eerste auto’s loslaten!


NAC


Terug naar Aug (2016)