American Tukkerday
01-08-2016
Beste Yankrijder(s) en liefhebbers,

Ook dit jaar staat Vroomshoop op 2, 3 en 4 september 2016 voor de 13e keer het in teken van de American Tukkerday!

Net als voorgaande jaren is de toegang tot de American Tukkerday geheel gratis voor zowel kijkers als bezitters van Amerikaanse voertuigen. We hebben een zeer gevarieerd programma met o.a.:

    Pro Wrestling Showdown (WWE) worstelen
    Op zaterdag 3 september is deze unieke vorm van Amerikaans entertainment te zien op de American Tukkerday in Vroomshoop; dit jaar zal er een Nederlandse kampioenschap plaats vinden!
     
    Burnout Team Spinning Wheels
    Een bijzondere show met een rokende Amerikaanse politieauto en bijzondere voertuigen.
    
    Fastdraw Duel shooting
    Duelschieten met orginele/replica wapens uit het Wilde Westen. Hoe snel kunnen de Cowboys hun wapen trekken en schieten?
    
    Greyhound/schoolbus
    Altijd al mee willen rijden in een schoolbus? Maak een rondrit door Vroomshoop in een echte Amerikaanse schoolbus/Greyhoundbus.
    
    Show & shine contest
    De mooiste Amerikaanse auto, motor en truck worden gekozen en winnen een leuke prijs!
    
    Stands
    Diverse stands met allerlei American Lifestyle producten: o.a. kleding, food, auto- en motoronderdelen.
    
    Pinstripe-artiest
    Pinstripe EP zal live zijn bijzondere artwork laten zien en live plaatsen.
    
    Tattoo-artiest
    Altijd al een tattoo willen hebben of zien hoe een tattoo geplaatst word? Kom kijken naar deze needle-art van Eastside tattoo.
    
    Kidscorner
    Voor de kids is er de speciale Kidscorner met allerlei gratis activiteiten en natuurlijk een springkussen.

    
    Live Muziek vrijdagavond

The Charles Darwin selection   Heb jij ook zin in blues, bluegrass, swing? The Charles Darwin Selection, opgericht in 2013, maakt muziek zoals het ooit gespeeld werd in de dagen voor de elektrische gitaren. Met contrabas, banjo, banjolele, ukulele, lapsteel gitaar, mandoline, wasbord, trompet, trombone, kazoo, waarbij er door de vier muzikanten bijna voortdurend van instrument gewisseld wordt. Het repertoire bestaat uit eigen werk aangevuld met een aantal classics uit de jaren 20/30.

Dirty Denims    The Dirty Denims zijn geďnspireerd door bands als The Donnas, AC/DC, The Hellacopters en Joan Jett en speelden o.a. op: Zwarte Cross (2010 en 2012), Bospop (2011), Popronde (2011) en Rockin’ Park (2012) en Lowlands (2012) en stonden ze twee keer in het voorprogramma van Steel Panther (2014).  De muziek van The Dirty Denims klinkt als poepstrakke punk- en hardrock, met riffs uit het arsenaal van Ramones en AC/DC met een stevige vrouwelijke component. Sterker nog, het Hollandse kwartet bestaat voor de helft uit stoere chickies, van wie zangeres/gitariste Mirjam het herkenbaarste element levert: een stem die ’s zondags het vlees snijdt aan tafel met Joan Jett en Debbie Harry. Met hun catchy hand van songschrijven weten The Dirty Denims jouw humeur dan ook pijlsnel op te krikken, vieze spijkerbroek of niet.

    Live muziek zaterdag

4000 Miles from Memphis   Rock and Roll Band 4000 Miles from Memphis speelt covers van Elvis, Johnny Cash, Imelda May, Chuck Berry, Wanda Jackson, en nog veel meer.

Met naast haar een slappende Contrabas, een zingende drummer en    swingende gitarist valt de zangeres in haar zwierige fifties jurk en authentieke Rock and Roll microfoon meteen op.Kortom het is altijd Rock and Roll!

Cigarbox Henry and friends

Een begin 2013 opgerichte 4-mans formatie, bestaande uit ervaren muzikanten. Ze presenteren authentieke blues(rock), met veelal eigen geschreven en gecomponeerde nummers en invloeden van andere artiesten. De zelfgeschreven nummers gaan o.a. over zelfgestookte booze, blues, vrouwen, auto’s en alles wat een man zoal bezig houdt.

Tumblin Go Gos

The Tumblin Go Go s zijn een energieke rockabilly/psychobilly band met surf- en countryinvloeden. Sinds 2003 hebben ze meer dan 250 optredens verzorgd in binnen- en buitenland en 7 cd s uitgebracht. De eerste cd – inmiddels uitverkocht – met covers van rockabilly nummers uit de 50s, de andere 6 cd s met voornamelijk eigengemaakte stampers.

Schimanski 

Schimanski bestaat sinds 2004 in dezelfde bezetting en kenmerkt zich door het coveren van de beste rock bands met een eigen Schimanski sound.

Nu eens geen cliche praatjes over hoe geweldig Schimanski is, met een rete-strakke sound dat je gezien en gehoord moet hebben etc..etc.., allemaal niet zo interessant. Schimanski kicks ass en that s it!

Schimanski s play list bestaat uit nummers die recht in je smoel worden gespeeld zonder flauwekul. Nirvana, Pearl Jam, Queens of the Stone Age, Foo Fighters maar ook Cheap Trick en The Romantics staan op de heilige lijst van Schimanski. Schimanski gaat voor 110% maximaal en niet voor middelmaat. Punt.

Op zaterdag is er een demonstratie van Aerial silk, klauteren en acrobatische toeren in lange doeken door Liv styles.

We zijn nog bezig met enkele activiteiten, we houden jullie op de hoogte via deze nieuwsbrief zodat je niets hoeft te missen.

Wij zijn door de belastingdienst aangemerkt als bijzonder evenement, dus je kunt met je geschorste Amerikaan op onze meeting komen; voor meer info zie onze website.

Kom je het hele weekend, meld je dan even aan (in verband met het ontbijt). Als je verzekerd wilt zijn van een leuk plekje wees dan op tijd aanwezig.

Wil je je als standhouder aanmelden ga dan naar de website www.americantukkerday.nl

Wij verheugen ons er nu al op om je te mogen begroeten op onze 13e American Tukkerday!

Met vriendelijke groet,

Erik Kottier
Voorzitter Stichting American Tukkerday
info@americantukkerday.nl

+31654924784
Terug naar Aug (2016)