Blauwhuis 26-27 april
25-04-2016

Aanstaande dinsdagavond en woensdag staan de Kings Night en de Kings Battle op het programma van Speedway Blauwhuis. Dinsdagavond beginnen de wedstrijden om 17.00 uur en op woensdag is de aanvang om 12.00 uur.


Vorig jaar gingen de titels bij de Kings Night naar Daniel Wainman ( F1), Toon Schut (F2), Sander Goos (F2 junioren), Jeen Piersma (FAC1600) en Jesse de Graaf (Rodeo). Bij de Kings Battle waren het Pieter v/d Iest (F1), Barry

Bauer (F2), Richard Falkena(F2 junioren), Jeen Piersma (FAC 1600) en Auke Osinga (Rodeo) de winnaars. Dit jaar staat er wederom een mooi deelnemersveld aan de start in Blauwhuis en bij de stockcar Formule 1 verschijnen er wederom Engelse rijders waaronder twee oud wereldkampioenen Frankie Wainman junior en Lee Fairhurst aan de start.

FAC 1600,

Jeen Piersma won vorig jaar zowel de Kings Night als de Kings Battle, ongetwijfeld is deze rijders van plan om dit kunststuk te herhalen. Concurrenten voor Jeen zullen zeker Karel Roorda, Frank Zijsling, Sjirk Visser, Jan Piersma en de equipe Zijlsta/ Zuidema zijn. 24 coureurs zullen aan de start verschijnen en de coureurs staan borg voor mooie en spannende wedstrijden.

Rodeo,

Bij de Rodeo klasse komen de titelverdedigers niet aan de start, meer als 25 rijders/equipes zullen aan de start verschijnen om te strijden voor de titels. Wie de favoriet is in deze klasse dat is heel moeilijk te zeggen, de eerste wedstrijd leverde in 4 manches en een finale 5 verschillende winnaars op. Equipe Boots/ Kuin wisten de finale te winnen maar Marco Jeninga die geen overwinning pakte was wel het regelmatigst over de dag en staat bovenaan in het kampioenschap. Misschien zijn het de dames Joyce Boots en Melissa Drost wel die de titels pakken, alles is mogelijk in deze spektakel klasse.

Stockcar F2 junioren,

Wie verslaat Richard Falkena op zijn thuisbaan?, dat is de vraag, Richard is het jaar goed begonnen maar in de laatste wedstrijd op Emmen was het Klaas Jan Visser die Richard wist te verslaan. Wiebe Feenstra, Tsjalle Greidanus, Max Spaansen en Teun Hermans waren de eerste wedstrijd op Blauwhuis ook zeer snel. Nigel de Kock was de 1e wedstrijd op Blauwhuis niet actief maar zal zeker willen meedoen om de overwinning. De dames in deze klasse komen nog wat tekort op de snelste jongens maar doen het zeker niet onverdienstelijk, hopelijk kan een Patricia Neet, Baukje Greidanus , Sanne Peetoom of Stephanie Koopmans voor een verrassing zorgen.

Stockcar Formule 2,

Dinsdagavond rijdt men volgens het Engelse systeem en op woensdag wordt het punten verzamelen in de manches om een zo goed mogelijke startpositie te krijgen voor de finale om de titel King of Dirt, meer als 40 coureurs zullen aan de start staan, kanshebbers zijn Wim Peeters, Patrick Tersteeg, Michael Schutter, Barry Bauer en Toon Schut. Rijders die voor een verrassing kunnen gaan zorgen zijn Jelle Tesselaar, Sander Goos, Peter Schut, Sjeng Smidt sr., Ron van Wamelen en Mike Sijbers.  

Stockcar Formule 1,

Niet alleen alle Nederlandse toppers zijn aanwezig maar ook een aantal Engelse toppers, vorig jaar wist Daniel Wainman de Kings Night met overmacht te winnen maar was het een dag later Pieter v/d Iest die voor zijn titel King of Dirt prolongeerde. Beide rijders staan weer aan de start en Pieter gaat voor de derde op rij. Toch zijn er genoeg andere kanshebbers, Koen en Tom Maris wisten dit jaar allebei al een finale te winnen en zijn er op gebrand om ook in Blauwhuis te vlammen. In Engeland is Frankie Wainman junior momenteel heel sterk bezig en wist al diverse manches en finales op zijn naam te schrijven. Nederlandse kanshebbers zijn ook Danny van Wamelen, Martin Verhoef, Gert Jan Klok, Mark Tesselaar, Jan Roelof Wybenga en Boy Tesselaar. Lee Fairhust en Daniel en Frankie Wainman zijn de Engelse kanshebbers. Ook onze Nederlandse dames Nathalie Wekema en Wendy Koopmans zullen het de mannen weer moeilijk gaan maken op de baan.

Ruud Kwakernaak
Terug naar Apr (2016)