VRCB autocross/rodeo nieuws
07-04-2016
Beste Piloten,

Hier het verslag van onze jaarvergadering.

Uren cross: Bij vele wagens op een klein parcour worden jullie opgesplitst in pare en onpare nummers.We starten met niet meer dan 40 wagens. De prijzen worden aangepast dit in jullie voordeel. De eerste piloot betaald 50 euro elke piloot extra betaald 35 euro. We werken hier terug met een kampioenschap.

Snelheidsklasse: Hier wordt een kleine aanpassing gedaan. Er wordt met een dag-klassement gewerkt in plaats van enkel op jullie finale uit te betalen. Dus iemand die twee maal eerste is in de reeks maar in de finale niet uitrijdt kan nog kans maken op een geldprijs .Ons nivilleerblad komt elke cross mee zodat we jullie op een iets vlakker terrein kunnen laten rijden.

Balken:Om het voor iedereen wat aangenamer te maken gaan we bij genoeg wagens jullie opsplitsen in grote en kleinere categorie. Zo krijgt iedereen een kans. Bij het plaatsen van standsoenen vastzetten met  boutten van minimum m 10, per standsoen 4 boutten. Deurplaat niet verplicht maar WEL aangeraden. Alles van plastiek moet verwijdert worden + spiegels. Ook voor en achterbumper dient verwijdert te worden .Motorkap mag vastgemaakt worden met twee tiechen wel afgeslepen. Loodjes moeten ook van de wielen worden verwijdert. Ook willen we vragen om de kant van het publiek op te letten met aanvallen!!

Mini bangers of micro bangers: Toegelaten wagens: Ford Ka, Micra, Peugeot 205, R5, Citroën AX, Corsa, Ford Fiësta, Polo, Charrade , Subaru Justy, Honda Yazz , Suzuki Alto , Mazda 121, Kia Prayd, Fiat Uno.Wie nog een kleine wagen staan heeft mag altijd informeren of we deze ook kunnen toelaten. We werken voor deze reeks met voorinschrijvingen dit omdat we 10 wagens nodig hebben om de reeks te kunnen laten doorgaan. Onze eerst reeks hiervan gaat door te Wieze-Lebbeke op zo 29 mei.4 puntgordel is verplicht plus een deurplaat van min 40 cm hoogte. Motorkap mag vast gemaakt worden met twee tiechen. Waterbak onder de motorkap, overloop darm naar beneden kan bijzit .Dit is allemaal voor jullie eigen veiligheid. Carterplaat niet toegestaan. Auto blijft origineel juist de deuren en de koffer mag worden dicht gelast. Ook jullie opgelet met aanvallen kant publiek!!

Milieu: Het wordt er niet gemakkelijker op om vergunningen te krijgen dus willen we jullie vragen om hier zelf wat rekening mee te houden en jullie wagen volledig op een zeil te plaatsen. Zeilen en sleepkettingen kunnen ter plaatse gekocht worden.

Algemeen: Ook jullie nummers moeten duidelijker. We voorzien geen plaknummers meer maar wel spuitbussen ,jullie nummer wordt dan door Lino op de wagen gezet. Voorzie dus altijd een degelijk nummerbord met witte achtergrond. Ook deze zullen we te koop aanbieden. Dit is vooral voor de balken en bangers zodat we jullie duidelijk kunnen zien. Niet duidelijk is niet opgeschreven in de telling. Nummers kunnen gereserveerd worden.

Drank: Ook hier gaan we de prijzen een beetje aanpassen. Een zuipkaart wordt 18 euro inplaats van 20 euro. Een consumptie wordt dus 1.80 euro. Bakken bier worden enkel nog verkocht op zaterdag en er wordt 50 euro gerekend per bak waar jullie 10 euro van terug krijgen bij het afgeven van het meegegeven bonnetje.

Voorlopige wedstrijden:

7 en 8 mei te Waarschoot


28 en 29 mei te Lebbeke-Wieze

27 en 28 augustus te Herne

24 en 25 september te Lebbeke


8 en 9 oktober Merchtem ruilverkaveling


Voor meer info kijk op http://www.vrcb-autorodeo.be/


Bron VRCB site




Terug naar Apr (2016)